Září 2014

Rychlejší a efektivnější programování v programu FlowXpert 2015

Software nové generace

KENT, USA--(Marketwired - 23. září 2014) - Společnost Flow International Corporation, přední světový výrobce systémů pro průmyslové řezání a čištění vodním paprskem, dnes vydává novou verzi svého softwarového balíčku FlowXpert™ – FlowXpert 2015. Tato verze přináší nové významné funkce k vytváření řezné dráhy a řezání 3D součástí, a umožňuje tak účinnější a jednodušší práci s vodním paprskem ve 3D aplikacích.

FlowXpert 2015 je výkoná softwarová platforma 3D CAD/CAM, která je rozšířením inteligentního 2D softwarového balíčku FlowMaster®. Součástí platformy je modul Design, který pracuje na bázi programovacího nástroje SpaceClaim a modulu Flow Sequencer. Integrované CAD/CAM funkce v nové verzi umožňuje hladké a intuitivní vytváření řezné dráhy. Integrace modulu Flow Sequencer zvyšuje flexibilitu a byla vyvinuta speciálně pro řezání vodním paprskem, což znamená rychlejší programování.

„Už předchozí verze FlowXpertu byla v programování vodního paprsku špičkou,“ říká Alex Chillman, manažer vývoje software ve Flow International Corporation. „Začleněním těchto platforem dále zvyšujeme flexibilitu práce při návrhu a vytváření řezné dráhy, což značně usnadní výrobu jednoduchých i složitých součástí.“

Kombinace softwarových modulů byla připravena ve spolupráci s firmou SpaceClaim a čerpá ze 40 let zkušeností firmy Flow s řezáním vodou. Programování bude rychlejší, inteligentnější a interaktivní. V programu jsou zohledněny zkušenosti výrobce – například tipy k aplikacím řezání, know-how ke zvýšení rychlosti řezání, zdokonalené algoritmy pro vytváření řezné dráhy a rozšířené možnosti přizpůsobení nájezdů a výjezdů. Software tak dokáže odhadnout, jaké kroky jsou zapotřebí k vytvoření co nejlepších dílů.

„Při vývoji nové verze FlowXpert2015 jsme naslouchali našim zákazníkům,“ pokračuje Chillman. „Konečným výsledkem je efektivnější systém s intuitivnějším způsobem práce a menším počtem nutných kroků. Nový systém je ve 3D vysoce výkonný a jednoduchý a používat ho může prakticky každý.“

Nový FlowXpert 2015 obsahuje funkce známé stávajícím uživatelům, rozhraní však bylo přepracováno, aby byl návrh 3D i 2D dílů intuitivnější. Každý díl se teď dá v programu navrhnout a rovnou lze k němu vytvořit řeznou dráhu. Při změně geometrie dílů už nedochází ke ztrátě řezné dráhy; integrovaný Sequencer ji ve většině případů automaticky aktualizuje, což je funkce, kterou zákazníci často žádali. Software teď navíc dokáže rozpoznat chyby modelu a řezné dráhy a navrhnout opravy.

Nové funkce FlowXpertu zahrnují:

• Integraci modulu CAD Design s technologií SpaceClaim a moduly CAM Flow Sequencer.
  • Analýzu geometrie specifickou pro řezání vodním paprskem znamenající rychlejší zhotovení dílu.
  • CAM možnosti odsazení pro modely ve 3D.
  • Možnost individuálního přizpůsobení nájezdů a výjezdů nebo vyběr z rozsáhlé databáze.
  • Rychlé a univrzální zpracování tabulí plechu ze software SpaceClaim.
  • Pokročilé začišťovací nástroje, které lze přizpůsobit vašemu systému.
  • Rozsáhlejší automatizace díky inteligentnímu vytváření řezné dráhy, vyvinutému na základě našich dlouholetých zkušeností.
  • 3D model lze uložit jako díly naprogramované v 2D.

FlowXpert 2015 bude celosvětově k dispozici počátkem roku 2015.

O společnosti Flow

Flow International Corporation je předním světovým výrobcem, jehož prioritou je stoprocentní spokojenost zákazníků. Nabízí technologicky špičkové a výkonné systémy k řezání vodním paprskem širokému spektru zákazníků, kteří tak mohou využít rozsáhlou řadu aplikací k řezání a přípravě povrchu materiálů, a vodní paprsky tak přinášejí zisk a obchodní příležitosti k dynamickému růstu. Další informace najdete na adrese www.FlowWaterjet.com.

Colleen Carnagey
Media Relations