Abychom zajistili hladký chod webu pro naše zákazníky, používáme k tomu soubory cookies. Setrváním na těchto stránkách souhlasíte s jejich používáním. Více informací najdete zde.

Foods2

Foods2

Foods3

Potraviny

Zpracování potravin pomocí vodního paprsku

Řezání čistým vodním paprskem je metoda schválená Ministerstvem zemědělství USA. Oproti jiným metodám přináší řadu výhod z hlediska produktivity a hygieny. Řezání a porcování potravin bylo ve skutečnosti jednou z prvních aplikací vodního paprsku. V současnosti je možné našimi ultravysokotlakými vodními paprsky řezat maso, drůbež, ryby, zemědělské produkty, moučníky,mrazené potraviny a dokonce i cukrovinky.

Dokonalé hrany

Protože nedochází k řezání čepelí nebo jiným kovovým nástrojem, je vyloučen bakteriální přenos mezi potravinami nebo z nástroje na potraviny. Zároveň nedochází k prostojům, které by jinak bylo nutno věnovat ostření. Kvalita řezu je obvykle mimořádně vysoká, hrany jsou čisté, bez nečistot a trhlin.

Minimální řezná spára

Šířka řezu se při běžném použití v potravinářském průmyslu pohybuje přibližně od 0,1 do 0,23 mm. Mimořádné úzká řezná spára – tenká zhruba jako lidský vlas – znamená, že nevzniká téměř žádný odpad. A pokud je to zapotřebí, lze provádět i velmi složité řezy.

Klíčové výhody řezání potravin vodním paprskem

  • Řezání čistou vodou
  • Snadná integrace vodních paprsků Flow do zařízení na řezání potravin
  • Bez přenosu bakterií
  • Snadné přizpůsobení změnám produktů
  • Bezpečnost obsluhy
  • Konstrukce vhodná pro intenzivní průmyslové využití a nepřetržitý provoz