Zpracování potravin pomocí vodního paprsku
Řezání čistým vodním paprskem je metoda schválená Ministerstvem zemědělství USA. Oproti jiným metodám přináší řadu výhod z hlediska produktivity a hygieny. Řezání a porcování potravin bylo ve skutečnosti jednou z prvních aplikací vodního paprsku. V současnosti je možné našimi ultravysokotlakými vodními paprsky řezat maso, drůbež, ryby, zemědělské produkty, moučníky,mrazené potraviny a dokonce i cukrovinky.
Dokonalé hrany
Protože nedochází k řezání čepelí nebo jiným kovovým nástrojem, je vyloučen bakteriální přenos mezi potravinami nebo z nástroje na potraviny. Zároveň nedochází k prostojům, které by jinak bylo nutno věnovat ostření. Kvalita řezu je obvykle mimořádně vysoká, hrany jsou čisté, bez nečistot a trhlin.
Minimální řezná spára
Šířka řezu se při běžném použití v potravinářském průmyslu pohybuje přibližně od 0,1 do 0,23 mm. Mimořádné úzká řezná spára – tenká zhruba jako lidský vlas – znamená, že nevzniká téměř žádný odpad. A pokud je to zapotřebí, lze provádět i velmi složité řezy.
Klíčové výhody řezání potravin vodním paprskem
- Řezání čistou vodou
- Snadná integrace vodních paprsků Flow do zařízení na řezání potravin
- Bez přenosu bakterií
- Snadné přizpůsobení změnám produktů
- Bezpečnost obsluhy
- Konstrukce vhodná pro intenzivní průmyslové využití a nepřetržitý provoz